U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws

Artikel niet gevonden? Klik dan hier voor het nieuwsarchief

Activiteiten: Fietsvrouwen
   (13-04-2015)

Steeds meer vrouwen stappen op de racefiets of mountainbike om een georganiseerde toertocht te rijden, samen met vriendinnen of een fietsclubje te fietsen.
TFC Frisia wil fietsen voor vrouwen laagdrempelig maken en lanceert daarom
Fietsvrouwen TFC Frisia, hét Frisia online platform voor alle sportieve vrouwen op de fiets.

Vrouwen willen wat anders
De fietssport wint de laatste jaren veel terrein onder vrouwen. Veel van hen fietsen echter liever niet met groep mannen mee. Daarom verzamelen vrouwen zich steeds vaker in vrouwengroepen. De snelheden en afstanden in deze groepen liggen lager en plezier is de belangrijkste drijfveer. Dat plezier wordt onder meer gehaald uit leren om beter te fietsen. Meer dan mannen, zijn vrouwen erg leergierig. Ze vinden het leuk om onder begeleiding van een deskundige te fietsen die hen tips en aanwijzingen geeft.

organiseert daarom fietstochten speciaal voor vrouwen en daarnaast een tal van andere activiteiten zoals techniektraining, een sleutelcursus, bandenplakken, etc. Ook kunnen we gezamenlijk meedoen aan een Ladiesride  of Ladiesday of formeren we een vrouwengroepje  tijdens de Princenhoftocht of de Fiets4daagse van Frisia. Ons motto

Wil je meedoen?
We trainen op woensdagochtend onder deskundige begeleiding, te beginnen op 25 maart 2015 om 9.30 uur bij Terpstra Cycling World (Verlengde Schrans 150). Op zaterdag of zondag vindt dan - in overleg - een tocht(je) plaats. Dus niet langer geaarzeld en sluit je aan.
Meer info of aanmelden? Mail dan naar
fietsvrouwen.tfcfrisia@gmail.com
en/of meld je aan bij de Facebookgroep fietsvrouwen TFC Frisia. Kijk hier ook voor de meest actuele informatie! Zie ook het nieuws van 1-april-2015 over de trainingsschema's
N.B. het vertrektijdstip is gewijzigd in 9.00 uur

We hopen je gauw te begroeten!Ogenblik a.u.b. ...