U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws

Artikel niet gevonden? Klik dan hier voor het nieuwsarchief

Algemeen nieuws: Time Trial - Slieker Film
   (17-07-2018)

 

 

Time trail op youtube

 

Time Trial is een boeiende, interessante documentaire over David Millar.

‘Waarom zijn de anderen zo goed, en ben ik zo slecht?’ Het is een vraag die David Millar zichzelf regelmatig stelt tijdens zijn laatste profseizoen. Een seizoen waarin de Brit nog één keer via een voorjaar over Italiaanse wegen naar de Tour de France had willen toewerken, en waarvoor speciaal een camerateam werd inschakeld om alles vast te leggen. Het pakte volstrekt anders uit dan Millar vooraf had gehoopt. Maar het leverde wel een schitterende documentaire op.

 

VERENIGD KONINKRIJK, 2017, 82'
REGIE: FINLAY PRETSELL
ACTEURS: DAVID MILLAR (ZICHZELF), THOMAS DEKKER (ZICHZELF)

Het einde van een sportcarrière is een race tegen de klok en een gevecht met de onvermijdelijke ondergang. De verslavende behoefte om te blijven strijden tart elke logica en zorgt voor een tegelijk fascinerend en pijnlijk drama.

Time Trial volgt de Schot David Millar tijdens zijn laatste wedstrijden en zijn ultieme Tour de France. We zitten midden in het peloton, lijden mee tijdens onmogelijke beklimmingen, vliegen mee tijdens razendsnelle afdalingen en liggen na afloop naast hem in de hotelkamers om te recupereren. We rijden mee in een volgauto, een bron van comfort, bevoorrading en korte verlichting van de kou. En we weten dat met elke afgelegde kilometer de definitieve eindstreep dichterbij komt.

Time Trial brengt ons dicht bij David Millar en laat zien hoe de menselijke geest wordt voortgedreven door een kracht die verder gaat dan succes en glorie. Voor zijn eerste lange documentaire maakte regisseur Finlay Pretsell gebruik van de nieuwste technieken, speciaal geprepareerde voertuigen en op de racefietsen gemonteerde camera’s. De soundtrack is van Dan Deacon.

★★★★ NRC Handelsblad
‘Time Trial’ is een prachtig trieste afscheidsfilm over de berouwvolle dopingzondaar David Millar.

ALLE VOORSTELLINGEN

DATUM TIJDSTIP LOCATIE PRIJS
WOENSDAG 18 JULI 2018 BLAUWE ZAAL REGULIER
DONDERDAG 19 JULI 2018 BLAUWE ZAAL REGULIER
VRIJDAG 20 JULI 2018 BLAUWE ZAAL REGULIER
ZATERDAG 21 JULI 2018 BLAUWE ZAAL REGULIER
ZONDAG 22 JULI 2018 ROZE ZAAL REGULIER

Ogenblik a.u.b. ...