U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws

Artikel niet gevonden? Klik dan hier voor het nieuwsarchief

Algemeen nieuws: Slachtedyktocht voor recreatieve en prestatieve fietser
   (19-08-2019)

De Leeuwarder toerfietsclub Frisia organiseert op zaterdag 24 augustus  a.s.  De Slachtedyktocht . Dit fietssportevenement is bedoeld voor zowel de recreatieve als de prestatieve fietser. Ook e-bikers zijn welkom. De tocht over 80 kilometer is volledig uitgepijld. Startplaatsen zijn Reduzum en Franeker. Leden van NTFU en KNWU kunnen inschrijven met Scan and Go.

 

Aan de Slachtedyktocht kan door jong en oud worden meegedaan en heeft  twee startplaatsen.De tocht voert over een groot gedeelte de oude Slachtedyktocht en door de eeuwenoude dorpjes zoals Skingen, Peins, Dongjum, Hitzum Reahûs en Boazum.

 

De twee startlokaties zijn :

Blauwe Tent, Reduzum  (Overijsselsestraatweg 6)

Café Restaurant “De Poort van Franeker” in Franeker (Stationsweg 1)

Starttijden zijn van  8 uur tot 10 uur.

 

Om het de deelnemers aan de Slachtedyktocht zo gemakkelijk mogelijk te maken heeft de organisatie de route uitgepijld met gele routebordjes. De route is in ook GPS beschikbaar. Door de ruime start- en finishtijd (15.00 uur) is het voor elke deelnemer mogelijk de tocht  te volbrengen. Tijdens dit evenement gelden de normale verkeersregels

 

Op de startlokaties wordt gebruikt gemaakt van het inschrijfsysteem Scan and Go. Leden NTFU en KNWU hoeven geen inschrijfformulieren meer in te vullen. Enkel de barcode op de NTFU of KNWU ledenpas laten scannen en de fietser kan van start.  

 

Voorinschrijving is mogelijk via de website www.tfcfrisia.nl

Zie hiervoor voorinschrijving tochten 2019

 

 Ogenblik a.u.b. ...