U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws

Artikel niet gevonden? Klik dan hier voor het nieuwsarchief

Hot news: Slachtedyktocht zaterdag 26 augustus 2017
   (16-08-2017)

De Leeuwarder toerfietsclub Frisia organiseert op zaterdag 26 augustus a.s. De Slachtedyktocht . Dit fietssportevenement is bedoeld voor zowel de recreatieve als de prestatieve fietser. Ook e-bikers zijn welkom. De tocht over 80 kilometer is volledig uitgepijld. Startplaatsen zijn Reduzum en Franeker. Leden van NTFU en KNWU kunnen inschrijven met Scan and Go.

 

Aan de Slachtedyktocht kan door jong en oud worden meegedaan en heeft  twee startplaatsen.De tocht voert over een groot gedeelte de oude Slachtedyktocht en door de eeuwenoude dorpjes zoals Skingen, Peins, Dongjum, Hitzum Reahûs en Boazum.

De twee startlokaties zijn :

Blauwe Tent, Reduzum  (Overijsselsestraatweg 6)

Café Restaurant “De Poort van Franeker” in Franeker (Stationsweg 1)

Starttijden zijn van 8 uur tot 10 uur.

De beide stempelposten sluiten om 15.00 uur.

Kosten: 6 euro (NTFU leden 4 euro), voorinschrijving 1 euro korting

 

Om het de deelnemers aan de Slachtedyktocht zo gemakkelijk mogelijk te maken heeft de organisatie de route uitgepijld met gele routebordjes. De route is in ook GPS beschikbaar en te downloaden via de webiste van Frisias GPS-routegroep tochten.

Door de ruime start- en finishtijd (15.00 uur) is het voor elke deelnemer mogelijk de tocht  te volbrengen. Tijdens dit evenement gelden de normale verkeersregels

                                   

Op de startlokaties wordt gebruikt gemaakt van het inschrijfsysteem Scan and Go. Leden NTFU en KNWU hoeven geen inschrijfformulieren meer in te vullen. Enkel de barcode op de NTFU of KNWU ledenpas laten scannen en de fietser kan van start.  

 

Voorinschrijving is mogelijk via onderstaande links:

voorinschrijving startlocatie Reduzum

voorinschrijving startlocatie Franeker

 

Organisatie TFC Frisia.

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Hot news: Slachtedyk toertocht
   (16-08-2017)

Slachtedyktocht zaterdag 26 augustus 2017*

*De Leeuwarder toerfietsclub Frisia organiseert op zaterdag 26 augustusa.s. De Slachtedyktocht . Dit fietssportevenement is bedoeld voor zowel de recreatieve als de prestatieve fietser. Ook e-bikers zijn welkom. De tocht over 80 kilometer is volledig uitgepijld. Startplaatsen zijn Reduzum en Franeker. Leden van NTFU en KNWU kunnen inschrijven met Scan and Go.*

Aan de Slachtedyktocht kan door jong en oud worden meegedaan en heeft twee startplaatsen.De tocht voert over een groot gedeelte de oude Slachtedyk en door de eeuwenoude dorpjes zoals Skingen, Peins, Dongjum, Hitzum Reahûs en Boazum.

De twee startlokaties zijn :
 Blauwe Tent, Reduzum (Overijsselsestraatweg 6) en Café Restaurant “De Poort van Franeker” in Franeker (Stationsweg 1)

Starttijden zijn van 8 uur tot 10 uur. De beide stempelposten sluiten om 15.00 uur

Om het de deelnemers aan de Slachtedyktocht zo gemakkelijk mogelijk te maken heeft de organisatie de route uitgepijld met gele routebordjes. De route is in ook GPS beschikbaar en te downloaden via de webside van Frisia. GPS-routegroep tochten.

Door de ruime start- en finishtijd (15.00 uur) is het voor elke deelnemer  mogelijk de tocht te volbrengen. Tijdens dit evenement gelden de normale verkeersregels.

Op de startlokaties wordt gebruikt gemaakt van het inschrijfsysteem Scan and Go. Leden NTFU en KNWU hoeven geen inschrijfformulieren meer in te vullen. Enkel de barcode op de NTFU of KNWU ledenpas laten scannen en de fietser kan van start.

Voorinschrijving is mogelijk via de website
www.tfcfrisia.nl .

Organisatie TFC Frisia.

Deel via:

» Reageer (Reacties: 4)

(Terug naar boven)


Verenigingsnieuws: Opgeven stand augustus clubcompetitie
   (15-08-2017)

Vanaf 15 t/m 22 augustus is het weer mogelijk om de stand t.b.v. de competitie door te geven.

Dit kan door de menuoptie "Competitie - Opgeven stand" te kiezen of direct via de bijgaande link.

Het is niet mogelijk om de stand door te geven buiten deze periode om. Indien je door omstandigheden hiervan afwijkt dien je contact op te nemen met de competitieleider.

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen nieuws: Fietsles voor de jeugd
   (12-07-2017)

Wist u dat op donderdag 22 juni en 6 juli j.l de TFC Frisia weer een fietsproject had met de schoolkinderen op de wielerbaan te Leeuwarden van de basisschool de Wester uit Leeuwarden?

In twee ochtenden werden de kinderen onder leiding van Hans Zwart en Jos Dijkstra met zijn dochter Leonie bijgeschoold in het veilig fietsen in het verkeer en nadien vertrouwd gemaakt op de wielerbaan met een racefiets. Hier moesten ze enkele oefeningen doen en hun restje energie kwijtraken.

Het weer zat deze twee ochtenden goed mee en het enthousiasme van de kids en de begeleiding maakte dit evenement zeer geslaagd. Jammer dat maar één basisschool zich had opgegeven en hopelijk doen volgend jaar meer scholen mee.

Namens mijzelf wil ik Jos, Leonie ,Bernard en Henk onze materiaalman bedanken voor de medewerking op deze dagen en hopelijk dat jullie er volgende keren weer bij zijn.

Hans, trainer TFC Frisia

Deel via:

(Terug naar boven)


Activiteiten: Wijziging Sterrit-agenda
   (12-07-2017)

 

In de sterrit agenda  zijn een paar wijzigingen.

De Rally sterrit van 30 juli is niet in Wommels maar in SNEEK, de Stadsherberg.

De Rally sterrit van 18 augustus is niet in Hitzum maar in WOMMELS.

In de periode 1 tot en met 16 augustus zijn er geen sterritten naar PEIZE.

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Ogenblik a.u.b. ...